MENÜ

Egyszerűsített foglalkozás bejelentése

 

2017.10.26.

 

 

Tisztelt Ügyfelünk!

 

Az alkalmi munkavállalást a munkavégzés megkezdése előtt kell a NAV felé bejelenteni.  A bejelentésnek több módja is van.

 

1. Telefonos bejelentés a 185-ös telefonszámon.

2. Androidos vagy IOS telefonról egy erre kialakított alkalmazással.

3. Elektronikus úton, az ÁNYK (Általános Nyomtatvány Kitöltő) program alkalmazásával.

 

Mindegyik megoldáshoz szükség van egy ügyfélkapus hozzáférésre (bár a telefonos bejelentés esetén ezt nem fogják kérni). Az ügyfélkapus regisztráció ingyenes, bármely kormányhivatalban, NAV ügyfélszolgálaton percek alatt elintézhető.

 

Amennyiben rendszeresen, rövid határidővel, több alkalmi munkavállalót is foglalkoztat, irodánk nem tudja vállalni a bejelentést. Nem tudjuk biztosítani, hogy az alkalmi munkavállaló munkavégzésének megkezdése előtt, rövid határidővel érkezett bejelentési igényeket minden esetben azonnal fel tudjuk dolgozni. Ezekben az esetekben a fenti 3 bejelentési módozat közül kell Önnek választani.

Aki számítógép mellett tevékenykedik, javasoljuk, használja az elektronikus bejelentési módozatot, mely esetében a XXT1042-es bejelentő lap kinyomtatására is lehetőség van (XX mindig az adott év száma, pl. 2017. esetén 17).De az eddigi információink alapján a telefonos, illetve most már az okostelefonos megoldás is gyors, megbízható, könnyű.

 

Ha mégis irodánkat bízza meg a bejelentéssel, az alábbiak betartása elengedhetetlen:

- A munkavállaló adatait az irodánk által rendelkezésre bocsátott bejelentő lap kitöltésével kell számunkra elküldeni.

- A bejelentő lapot a munkavállalás megkezdése előtt legalább egy teljes munkanappal korábban (min. 24 óra) kell megküldeni, az irodánk nyitvatartási idejét is figyelembe véve.

- A bejelentő lapot személyesen, faxon, vagy e-mailben fogadjuk el. Telefonon történő értesítést nem áll módunkban elfogadni!

- A munkavállaló csak akkor kezdheti meg a munkavégzést, amennyiben Ön az iroda munkatársától írásban visszaigazolást kapott, hogy a bejelentés megtörtént.

 

Fenti szabályok be nem tartásából eredő bírság, egyéb jogkövetkezmények tekintetében irodánk felelősséget nem vállal!

VISSZA A FŐOLDALRA

Impresszum | Adatvédelem | Cookie kezelés

Balicont Kft.

@ 2017

Minden jog fenntartva

balicont logo